Seminar: Tilgængelighed i dokumenter på offentlige hjemmesider

D. 2 oktober kl. 8.30-11.30 inviterer SkabelonDesign til gratis seminar om, hvordan din offentlige virksomhed lever op til det nye EU-direktiv der træder i kraft d. 23. september. Hør oplæg fra Digitaliseringsstyrelsen, Region Hovedstaden, IncluDoc og SkabelonDesign.

Fra 23. september træder EU direktiv i kraft om tilgængeligheden af offentlige organers websteder og mobilapplikationer. Formålet med direktivet er, at give personer med handicap bedre adgang til offentlige tjenesteydelser. Som offentlig virksomhed er det derfor din pligt fremover at sikre tilgængelig i dokumenter, der ligger på hjemmesiden. Det betyder blandt andet at svagtseende skal kunne tilgå PDF-filer og med en skærm-læser kunne få læst filen op.

SkabelonDesign inviterer til seminar med det formål at hjælpe dig, som offentlig virksomhed, med bedre at forstå, hvordan du og dine kolleger bedst imødekommer det nye direktiv. Hvad er retningslinjerne, hvad er best practice, hvilke udfordringer er der, og hvad kan løsningerne være?

Tilmeld dig her

Arrangementet er gratis og afholdes hos Klub i Linnésgade 25, 1361 København K.

Hør oplæg af: 

Peter Gylden Houmann, Fuldmægtig, Digitaliseringsstyrelsen
Fra digitaliseringsstyrelsen kommer tilgængelighedsekspert Peter Houmann og fortæller om den lov, der træder i kraft nu, men også mere konkret om hvordan man i blandt offentlige myndigheder kan arbejde med tilgængelighed i dokumenter på hjemmesider.
Digitaliseringsstyrelsen har ansvaret for at sikre, at der findes information og støtte for offentlige myndigheder og leverandører i ovreholdelse og implementering af de internationale retningslinjer for tilgængelighed.

Jens Bjerre Kirkegaard, Konsulent, IncluDoc & Morten Hald Mortensen, CTO, SkabelonDesign
Jens Bjerre Kirkegaard har 20 års erfaring med tilgængelighed, hvor han bl.a. arbejder som konsulent for Københavns Kommune. Jens vil fortælle om nogen af de faldgruber og muligheder, der er for at optimere Word dokumenter, men vil også komme ind på generering af PDF filer fra bl.a. InDesign.
Morten Hald Mortensen vil demonstrere SkabelonDesigns nye tilgængelighedsprodukt, AccessibilityChecker, til at kontrollere og tilrette Word dokumenter så der skabes tilgængelighedsoptimerede PDF-filer.

Tobias Munk Tønder, Webadministrator og Jacob Simonsen, Specialkonsulent, Region Hovedstaden
Region Hovedstaden er en af de største offentlige virksomheder, vi har i Danmark, og hos Region Hovedstaden tager man tilgængelighed seriøst. Hør Tobias Munk Tønder og Jacob Simonsen fortælle om, hvordan Region Hovedstaden arbejder med tilgængelighed. Med udgangspunkt i dokumenter på hjemmesiden vil de fortælle om, de issues der er, og hvordan de løser dem. Oplægget vil også komme omkring øvrige aspekter af tilgængelighed på f.eks. intranet, selvbetjening og digital post.

Tilmeld dig her